Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  pietdekorteboek 9 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #705 Reactie

  pietdekorteboek
  Sleutelbeheerder
  In April 2018 is het boek gestuurd naar een aantal experts. Hun aanbevelingen voor het boek staan hieronder.
  Reis naar de basis van het bewustzijn heeft een helder, en wat mij betreft zeer juist, uitgangspunt: alles wat mensen denken, doen en ervaren heeft een lichamelijke basis en is dus onderhevig aan natuurwetten. Tegelijk is dat lichaam in staat tot bijzondere, spirituele ervaringen. Op persoonlijke wijze belicht Piet de Korte die ervaringen, en verbindt ze met inzichten van wetenschappers. Het resultaat is een nuchter, open boek, dat niets probeert weg te redeneren.
  Marjan Slob – Filosofe en columniste voor de Volkskrant – Auteur van Hersenbeest
   Uit innerlijke noodzaak begeeft de auteur zich op twee sporen van onderzoek naar de basis van het bewustzijn. De rijkdom aan recent wetenschappelijk onderzoek, dat wijst op het vaak verwaarloosde belang van het lichaam voor het bewustzijn, wordt goed samengevat. De boeiend beschreven persoonlijke ontwikkeling met accenten op dromen, meditatie, Zen, Chi en Kundalini blijkt hiermee grotendeels in overeenstemming te zijn. Deze twee lijnen resulteren in nader te onderzoeken hypotheses over het bewustzijn.
  Prof. Dr. Henk Barendregt – Emeritus hoogleraar wiskunde en informatica aan de Radboud Universiteit Nijmegen – Leraar Vipassana meditatie
   Uit de ‘chaos’ van de werkelijkheid emergeert het bewustzijn. Deze visie laat De Korte in dit boek emergeren uit een ‘chaos’ van wetenschappelijke, culturele en persoonlijke gegevens. Knap werk!
  Dr. Tjeu van den Berk –  Auteur van o.a.: Het Numineuze en Het mysterie van de hersenstam. 
  Een prachtig boek met een duidelijke boodschap. Evolutie vernietigt niet wat het tot stand heeft gebracht, maar bouwt daar over het algemeen op voort. Alle lagen van die ontwikkeling zijn aanwijsbaar in ons aanwezig. We zijn onderdeel van de kosmos. Heelwording geschiedt niet door de geest te bevrijden van het lichaam, maar door in het lichaam af te dalen. Dankzij introspectie, meditatie en innerlijke groei ontstaat een transpersoonlijk bewustzijn, dat zich afspeelt in een opnieuw van leven vervuld lichaam in een vibrerende wereld.
  Nico Tydeman – Zen leraar – Auteur van o.a.: Het temmen van de os en Zitten, de praktijk van Zen
  Een zeer interessante reeks bespiegelingen van een wetenschapper die min of meer tot zijn eigen verbijstering, via eigen ervaringen, stuit op onverwachte connecties met de spirituele kant van ons lichamelijke bestaan. Zijn verwondering is invoelbaar en de combinatie met zijn kritisch-wetenschappelijke houding en zijn nuchtere verteltrant, die wars is van sensatiezucht, maakt dit boek voor veel hedendaagse zinzoekers interessant.
  Dr. Taede A. Smedes, godsdienstfilosoof, theoloog en publicist – Auteur van o.a.: Thuis in de Kosmos
Reageer op: Aanbevelingen
Mijn informatie:
Sluit Menu