Reis naar de basis van het Bewustzijn

FORUM

FORUM

Forumnavigatie

Overschatting van de neurowetenschap

Citaat

Sinds het succes van het boek “We zijn ons Brein” van Dick Swaab lijkt er een hype te zijn ontstaan rondom de neurowetenschap. Onze angsten, passies en ziekten lijken traceerbaar in onze hersenen door gebruik te maken van moderne afbeeldende fMRI-technologie. De verwachting is dat we met slimme implantaten op termijn mogelijk betere mensen kunnen maken en mentale ziekten kunnen genezen.

Deze verwachtingen zijn mijns inziens veel te hoog gegrepen. Psychiaters weten vaak niet hoe ze de gegevens van die plaatjes moeten gebruiken voor het welzijn van hun patiënten en hersenwetenschappers geven aan dat we eigenlijk nog vrijwel niets begrijpen van wat bewustzijn is en welke rol de hersenen daarbij spelen.

Verder is het isoleren van de hersenen als de plaats van ons bewustzijn gebaseerd op een foute, reductionistische, manier van denken. Bewustzijn komt tot stand door een verbinding van de signalen van ons lichaam met die van de buitenwereld . Daarbij spelen gevoel, emotie en waarneming (ogen, oren, neus, smaak en tast) een centrale rol. De hersenen zijn de plaats waar al deze informatie samenkomt en met elkaar wordt gecorreleerd.

Bewustzijn is mogelijk de persoonlijke ervaring van al die verbindingen en de zin daarvan voor ons welzijn en daarbij dus oneindig veel meer dan onze hersenen.

Wilt U over die benadering meer leren lees dan mijn boek “Reis naar de basis van het Bewustzijn”

Ik ben benieuwd naar meningen en opinies van anderen.

Citaat

Hello! I like your site and useful communication. Thank. I desire be irresistible my thoughts here.

http://www.3ec0f4c78de5021b18.com

Sluit Menu
×
×

Winkelmand