Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Reis naar de basis van het Bewustzijn

13/04/2019 @ 14:30 - 17:00

Reis naar de basis van het Bewustzijn

Piet de Korte

In het gelijknamige boek doe ik verslag van mijn persoonlijke ontwikkeling. Tijdens die reis werd ik geconfronteerd met gebeurtenissen en bewustzijnstoestanden, die ik nauwelijks in overeenstemming kon brengen met mijn wetenschappelijk achtergrond.

In het boek probeer ik een brug te slaan tussen persoonlijk bewustzijn en de wetenschappelijke kennis aangaande bewustzijn. Het gaat hier met name om aspecten van het bewustzijn die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, zoals dromen, bewustzijnstoestanden gekarakteriseerd door ontroering, eenheid, emotie en compassie, meditatie en lichaamsenergie of Chi.

Tijdens de bijeenkomst in het Zen centrum kan ik slechts enkele aspecten de revue laten passeren. Gezien mijn jarenlange Zen-beoefening wil ik in ieder geval iets zeggen over meditatie. Hierbij wil ik aandacht geven aan de belangrijke rol van het lichaam. Verder wil ik iets zeggen over vrije wil en zingeving.

Diegenen die mijn boek gelezen hebben kunnen ook daar vragen over stellen, indien de tijd dat toestaat. Meer informatie over het boek is te vinden op www.pietdekorteboek.nl

Piet de Korte (1946) was wetenschappelijk onderzoeker bij het Nederlandse Ruimteonderzoek. Depressie en verlangen voedden zijn zoektocht naar zingeving, een weg van persoonlijke ontwikkeling. De liefde voor wetenschap en spiritualiteit vormden de drijfveer om beiden te verenigen in dit boek.

Gegevens

Datum:
13/04/2019
Tijd:
14:30 - 17:00

Locatie

Zen Centrum
Binnenkant 39
Amsterdam, 1011BM